Carregant…

joiers d’ofici

Lara Joiers 1916

D'OFICI JOIERS

LARA JOIERS és una joieria que s’avala d’una tradició joiera de més de 100 anys.

L’història comença a Barcelona a principis del S.XX quan Josep Sitjar i Puigdeivol s’inicia en el món de la joieria treballant, entre d’altres, per Masriera. L’any 1916 fundà el seu propi taller esdevenint-se un reconegut joier de l’època modernista a Barcelona.

Lara Joiers, els inicis

L'antic taller de joieria

Xavier Lara i Sitjar, nebot de Josep Sitjar, va heretar el taller amb tots els coneixements i estudià l’ofici a l’escola del treball. L’any 1967 obria la primera botiga a Barcelona. Va ensenyar l’ofici als seus fills i tots ells van donar continuïtat al taller i a la botiga donant-se a conèixer com a Lara joiers. Cada germà Lara va agafar el seu camí en joieries, tallers i inclús s’hi sumaria l’ofici de rellotgeria.

Jordi Lara i Puerto el fill gran de Xavier, enamorat de l’ofici, aprengué al taller de casa i a l’escola Massana. Muntà un taller propi i també una botiga l’any 1977 a Barcelona. El 1987 va traslladar el taller a Sant Quirze del Vallès i tancà la botiga. Poc desprès exerciria com a president d’artesans del gremi de joiers i de mestre a l’escola de la Federació Catalana. L’any 2001 va ser reconegut i diplomat com a Joier Mestre Artesà. L’any 2010 obrí a Sabadell la botiga Lara joiers 1916 juntament amb les seves filles Alba i Elisenda.

LA BOTIGA EN IMATGES

joieria Lara a Sabadell
Lara Joiers a Sabadell
Lara, joieria a Sabadell
Lara Joiers 1916 a Sabadell
Lara Joiers 1916

LARA JOIERS: L'EVOLUCIÓ DE LA MARCA

A LARA JOIERS ens avala una  tradició joiera a la qual estem vinculats des de fa 100 anys. La nostra història comença l’any 1916 quan Josep Sitjar s’inicia en el món de la joieria esdevenint un dels millors joiers de l’època modernista a Barcelona. El seu nebot Xavier Lara va heretar tots els seus coneixements i el seu saber fer i els va transmetre als seus 6 fills.

Actualment la família Lara compta amb diversos establiments repartits per Barcelona i Sabadell.

Lara Joiers, l'evolució

Evolució de la marca. A l'esquerra, original dissenyat per Opisso

EL PROCÉS CREATIU

Actualment l’Alba i l’Elisenda porten LARA JOIERS amb el saber fer que els hi és nat, amb els coneixements i les tècniques tradicionals transmeses pel seu pare i les tecnologies i pràctiques més avançades adquirides amb formació professional. L’ofici i el món de la joia ja dura quatre generacions en aquesta família i continua...

Lara Joiers, com treballem

EL TALLER

joiers a Sabadell
eines de joiers a Sabadell
taula de treball de Lara Joiers
d'ofici joiers
Lara Joiers, taller a Sabadell